Triušis marinuotas su naminiu majonezu ir keptas orkaitėje

Triušis/naminis majonezas/orkaitėje

Receptas iš „Dalios Rojaus“ virtuvės – paprastas, bet puikiai tinkantis savaitgalio pietums ar sveikesnei vakarienei.
Triušiena – lengvai virškinama mėsa, tinka ieškantiems baltymingo ir neperkrauto patiekalo.

Patiekalas labai paprastai gaminamas, o skonis tikrai nenuviliantis.

Sudėtis:

  • 1 visas triušis (susmulkintas);
  • 3 šaukštai naminio majonezo (be cukraus – receptą rasite atskirai);
  • 0,5 a.š. garstyčių;
  • žiupsnis druskos;
  • 1/4 a.š. maltų pipirų;
  • 0,5 l daržovių sultinio;
  • 2–3 morkos (nebūtina, bet tinka).

Gaminimo eiga:

  1. Triušio gabaliukus nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Sumaišykite majonezą, garstyčias, druską ir pipirus. Šiuo mišiniu įtrinkite mėsą.
  3. Palikite marinuotis šaldytuve bent 6–8 val. (geriausia per naktį).
  4. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 30 minučių.
  5. Ištraukite, apverskite, pridėkite stambiai pjaustytas morkas, užpilkite sultiniu.
  6. Kepkite dar 60 minučių. Laiką koreguokite pagal triušio gabalėlių dydį.
  7. Patiekite su salotomis arba garintomis daržovėmis.

Pastabos:

  • Tinka tiek šviežias, tiek atšaldytas triušis.
  • Sultinį galima pakeisti vandeniu su šaukštu sviesto.
  • Jeigu norite traškesnio viršaus – paskutinėms 10 min. įjunkite grilio režimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų